Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че днес ще

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че днес ще
Коментари Харесай

Фон дер Лайен ще се срещне със Зеленски в Киев

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че през днешния ден ще пътува до Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски.

Тя посочи, че диалогът ще засегне европейската поддръжка за Украйна. По нейните думи до момента Европа е предоставила на Украйна над 19 милиарда евро финансова помощ, без тази сума да регистрира обезпечената военна поддръжка.

Възстановяването на Украйна ще изисква големи запаси, по тази причина освен ще оказваме поддръжка с финансиране, само че и ще дадем опция на страната да се възползва оптимално от своя капацитет, уточни ръководителят на Европейска комисия пред евродепутатите в годишната си тирада за положението на Европейски Съюз.

Тя настоя Европейски Съюз да насочи силата на единния пазар, с цел да помогне за ускоряването на растежа и основаването на благоприятни условия в Украйна. По нейните думи следва да бъде обезпечен двустранен безконтролен пазарен достъп - за украински артикули в Европейски Съюз и за европейското произвеждане в Украйна.

Фон дер Лайен уточни, че от март Украйна изнася ток за Европейски Съюз след свързването на електропреносните мрежи. Тя настоя взаимноизгодната търговия да се разшири доста. По нейните думи, откакто краткотрайно отпаднаха вносните мита за украински произведения, в този момент е ред на премахването на роуминга.

Нашият обединен пазар е измежду най-големите триумфи на Европа. Време е да го превърнем в сполучливо начинание и за нашите украински другари. Затова отивам през днешния ден в Киев, с цел да обсъдя в детайли тези въпроси с президента Зеленски, заключи ръководителят на Европейска комисия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР